Femeie

Галина Чиореску
Femeia e un vas mai slab, chiar foarte slab as spune,
Dar face lucruri mari, ea este o minune !
De cite suferinte in viata are parte,
Dar rabda tot si merge mai departe.


Si lucrul ei prin casa nu se vede,
Dar timpul in zadar ea nu si-l pierde:
Si matura, si spala, si gateste,
De sot si de copii se ingrijeste.


De cite ori ea nopti la rind nu doarme,
De asta numai Tu stii, Sfinte Doamne,
Cind sade pe genunchi in rugaciune
Si numai Tie toate ti le spune.


Femeia e un vas mai slab, e-adevarat,
Dar e ajutorul cel mai bun pentru barbat !
Si Domnul a turnat in ea putere
Sa poata trece peste orisice durere !


Femeie, ce multe au fost spuse despre tine,
Caci viata doar prin tine se mentine !
Esti o conducta datatoare de viata,
Fara de care n-ar putea trai barbatii !


Sa fii mereu binecuvintata,
Iubita, inteleasa, adorata !
Tu esti si vei ramine o orhidee
Cu dulce nume si frumos - FEMEIE !!!