Въпросът

Ана Янакиева
Била съм обичана и обожавана даже
Била съм мразена и завиждана, така да се каже
Живея живота такъв, какъвто го искам
Общувам с близките, без да натискам.
...
Но въпросът тук, не в това се намира,
А какви чувства у мен съм прикрила.

Предизвиквам обич, това всеки го знае
Обидя ли някой, обаче, зъл огън витае
Приятел някого, много трудно наричам
В тез, които са Мои, за дълго се вричам.
...
Но въпросът тук, не в това се намира,
А какви чувства у мен съм прикрила.

В мен има сила, характер и власт
Има ленност, милост, нежност и страст
Стихийна съпруга съм... и доверчива
Майка строга, широко предприемчива.
...
Но въпросът тук, не в това се намира,
А какви чувства у мен съм прикрила.

Много държа да съм си такава
Каквато съм в къщи, на работа и на забава
За мен е важно денят да минава достойно
Вечерта мирно, да заспивам спокойно.
...
Но въпросът тук, не в това се намира
А какви чувства у мен съм прикрила.

Прикривам едно недоволство, една мъка
Непримиримост, и в същото време една скука
Едно неразбиране, едно съпротивление
Срещу някои житейски моменти, като явление.
И не за тези в които аз съм грешила
А онези - висшите, които съдбата решила
Борбата с тях ми е тежка и трудна
Силно безсмислена, да не кажа абсурдна!
...
И ето в това се намира моят огромен Въпрос
За прикритите чувства в живота, иначе прост.

Ани Янакиева
23.09.2019