Конечно, силы уж не те... Ирина Боговина

Кариатиды Сны
Ирина Боговина
Авже ж, що сили вже не ті
http://www.stihi.ru/2020/02/27/5165
----------------------------------


     ***
Авже ж, що сили вже не ті,
Та внук хіба те розуміє,
То зранку музику ввімкне,
То безлад свій в кімнатах сіє...
Казали- Як то чужі діти,-
Колись моя матуся мила,
-Встигають в школи дві ходити,
Уроки вчасно поробити,
Часу не гаючи без діла?-
Все в людях краще підмічала,
Поради дітям всим давала,
І серце матері раділо,
Коли діла вершились вміло...
Авже ж, що сили вже не ті,
Дай, Бог, щоб внук порозумнішав,
Досяг жаданої мети,
Й мене успіхами потішив...
Чому воно так в світі є,
Не ймуть словам батьківським діти,
Бід встигне кучу наробити,
В слід нерозумні сльози ллє...
Авже ж, що сили вже не ті,
Та те хіба хто розуміє,
То гучно він приймач ввімкне,
То безлад по кімнатах сіє...
Та я хіба одна така?
Жінки здебільшого віз возять,
Така вже доля в них важка,
Ще й їм в провину очі колять...



**********************************
     ***

Конечно, силы уж не те,
Но разве внук мой разумеет?
То утром музыка тебе,
То беспорядок всюду сеет...

-Как будто бы чужие дети-
Когда-то говорила мама,-
Не тратят времени без дела,
Уроки успевают сделать,
Две школы сразу посещая?

Все лучшее в нас подмечала,
Советы  мудрые давала,
И было сердце мамы радо,
Когда дела вершились ладно...

Да, силы у меня не те ж...
Прошу, мой внучек, стань умнее,
Меня успехами  утешь,
К желанному иди скорее!

Не так что в мире, там и тут?
Словам родных не верят дети,
Успеют кучу бед наделать
И вслед пустые слёзы льют...

Конечно, силы уж не те,
Но разве внук мой разумеет?
То утром музыка тебе,
То беспорядок всюду сеет...

Такая разве я одна?
Не  бабы ль  чаще воз тот возят?
Тяжёлая у них судьба,
Ещё виной им очи колят...