Пам ятi Григорiя Сковороди

Клавдия Дмитрив
Вшановуєм пам’ять про нього сьогодні,
Ця постать велична для нас навіки,
Ніколи ті очі не були холодні,
Писав про життя він і вірші, й байки.

Він генієм був, для нас ним і зостався,
Учитель, філософ, поет, музикант,
Як їхав у світ, то назад повертався…
Такий невичерпний в одному талант.

Писав і творив, і пораду вмів дати,
На нашій вкраїнській землі в світ прийшов,
Про генія цього повинні всі знати,
Себе у житті дуже точно знайшов.

Зазнав переслідувань світських, духовних,
Мандрівку обрав своїм стилем життя,
Моментів пізнав у житті переломних,
Можливо й не знав у цім всім каяття.

Пригод зустрічав у житті він багато,
Легенди, перекази йшли повсякчас,
Сопілку і флейту беріг дуже свято,
Та генієм так залишився для нас.

Багато зробив, щоб його шанували,
Але при житті, цього, звісно, не знав.
Світлину його на грошах  карбували.
На хвилях життя потопав, виринав.

У світі бував, та в край рідний вертався,
Прекрасна людина, діяч-богослов,
В любові Вкраїні у творах зізнався,
Бо в жилах текла українськая кров.

26.02.2020 р