Мысли

Лайма Дебесюнене
Mintys

Tos mano mintys palaidunes
Lyg debesys danguj be atvangos
Kazkur vis skuba lyg klajunes,
O man vis norisi grieztos tvarkos.

Tarsi karius jas surikiavus,
Galbut gyventi butu paprasciau,
O bendra tema padiktavus,
Galbut prabiltu jos kuo nuosirdziau.

Taciau jos sako, laisves reikia,
O tema dargi pacios pasirinks.
Kai ritmas, rimai puikiai veikia,
Jos tiki, kad eilerasciais prabils.

Мысли

Мои все мысли, как блудницы,
Покой, как тучам в небе, не найти,
Спешат, как глупые девицы,
А я хочу порядок навести.

А если их в ряды построить
И, как солдатам, строгий дать приказ,
И выбрать всё же тему стоит,
Чтоб самый искренний создать рассказ.

Они кричат, нужна свобода,
А тему сами будут выбирать.
Пусть рифма с ритмом не подводят,
Тогда стихи сумеют создавать.