Wiosenne nastroje

Алла Польская
WIOSENNE NASTROJE

 
W nas zyja wiosenne nastroje
Sloneczne zajaczki w pokoju. 
Godzina w zegarze do przodu,
Zadbamy o swoja urode.
               
Gimnastyka, ruch, wiosny znaki,
Tryskamy od rana humorem,
Latamy po prostu, jak ptaki,
Cieszymy sie zawsze ta pora.

Przebisnieg powital nas z chwala,
I paki nabrzmialy na drzewach
O, jak tylko slonce przygrzewa,
Pokrywaja sie zielenia cale.

Slowiki spiewaja o swicie,
Przyroda sie budzi zarliwie…
Sloneczna kapiel znakomicie
Nam zdrowie poprawia aktywnie.
               
22-02-2020
                ***
AP (wersja oryginalna)