Чыстая крынiца

Галина Сайко
                Дзень беларускай мовы

Сакавiтая родная мова,
як акраец духмянага хлеба!
Гэта усё, што найбольш табе трэба,
гэта росквiту марау умова.

I куды б цябе лёс нi закiнуу*,
Ты нikолi яе не пазбыуся.
Ты, як з матчынай песняй у калысцы,
нi у вадзе, нi у агнi не загiнуу.

Табе лёгка у сяброускай бяседзе
I не цяжка табе у адзiноце.
Нават шчасце само цябе знойдзе,
хоць з другiм пацяшаецца недзе.

Сваёй мовай з маленства валодай!
Ганарысь, нават, перад чужынцам;
Ёй, - з удзячнасцю i з асалодай, -
як у спякоту вадой наталiцца!




         20.02.20
*у бел. мове ёсць "у", а ёсць у скарочанае!
У нескладовае!