Пастораль

Константин Васильевич Грабко
Мальви, макИ і ливкої...
Комахи ранкову дзвинять.
Стежинка біжить між травою.
Біленькі хатинки стоять.

За ними садочок вишневий.
Метелики в квітах сидять.
Ставок зі студеной водою.
Холодна - ногою не стать.

Приспів: Кульбабка листи посилає.
         Як хочеш то щастя лови.
         Літо миттєво минає.
         Коротшають сонячні дні.

Очерети, стрункі зазвичАем,
Як войни до бою стоять.
Султани їх вітер качає
І труби у небо сурмять.

Живе все: шуршить та стрекоче.
На небі хмаринка висить.
Водичка про вічне шепоче
І сонечко гріє, горить.

Приспів.