На кого злится ветер

Галина Синякова
на белорусском языке

На каго злуецца вецер,
Рве галлё з кустоў і дрэў?
На ўсіх людзей на свеце:
Ён нагледзецца паспеў,

Як у лес сяброў вывозяць –
Кацянят, старых сабак,
Там пагібель і знаходзяць,
А завошта ім вось так?

Вецер стогне, плача, вые,
Цяжка ветру зразумець,
Людзі дзе растуць такія,
Як такое сэрца мець?

Каб на смерць вывозіць родных:
(Шмат гадоў жылі сям'ёй), –
Хворых і сляпых, галодных?
І ад жорсткасці такой –

Вецер дрэвы зноў ламае,
І на дол кідае іх…
Неба слёзы пралівае,
Бо не бачыць душ людскіх…