Пластичен мир

Людмила Щавровская
Пластичен мир, синонимичен.
Мистичен и диалектичен.
Критичен, сер и динамичен,
Токсичен, слеп и нелогичен.

Типичен, хаотичен, романтичен,
Трагичен, ограничен и цикличен.
Эгоистичен, нем и схематичен,
Обычен, безразличен, эксцентричен.

При всём при этом поэтичен-символичен,
Метафоричен,
Эстетичен,
Фантастичен!!!