Весна Пер. на болг. Росен Русев

Лилия Охотницкая
Автор: ЛИЛИЯ ОХОТНИЦКАЯ

Смотрю на мир глазами светлыми.
Идет навстречу мне весна.
Она добра, она приветлива,
в народе говорят "красна".
Весна взмахнет рукою ласковой -
в садах распустится сирень,
тюльпаны станут ярко-красными,
счастливым станет каждый день!
Идет весна, идет по улице
в короне солнечных лучей,
и сердце радостно волнуется.
И нет на свете мелочей.
Душа открыта лишь для главного:
любви, добра и красоты.
Когда весна такая славная.
Когда сбываются мечты!


ПРОЛЕТ
Превод: Р. Русев

На света гледам със светли очи.
Пролет върви срещу мен.
Тя е добра, и приветлива,
и хората казват "красива".
Ръката ласкава на пролетна вълна -
в градината разцъфва люляка,
лалетата ярко-червени ще са,
ще бъде щастлив всеки ден!
Върви пролет, идва по улицата
в слънчев ореол от лъчи,
сърцето се вълнува радостно
и няма на света малки неща.
Душата е открита за главното:
любов, доброта, красота.
Когато пролетта е толкова славна.
Когато мечтите се сбъдват!