З понедiлка i по четвер

Стах Розсоха
З понеділка і по четвер
Присягають дощу міста.
Можна чути і дотепер,
Як вода струменить з хреста
Роздоріжь, що вкрива туман
Замість снігу - і там і тут.
Має місто такий талан
Плутать карти, життя, маршрут.

Мжичить небо, вважай, без меж.
В вікнах - образи плащаниць.
З вавілонських у центрі веж
Пада світло додолу ниць.
Втім, хто пам'ять свою не стер,
Хто у серці зберіг всю міць,
З понеділка і по четвер
Обирає дощі столиць.