Зброя

Олег Рычихин
Святая ноч... Начны палёт...
Гадзіннік спіць... Ідуць на ўзлёт...

Каторы раз рух гэты уверх...
Як тая птушка... Птушка сцерх.

Але не спіць тут зброя зноў...
Ідуць ўвысь... Не трэба слоў...

І ў небе тым бачна святло...
Святая ноч... Адкуль яно?..

Хай бачыць Бог жыццё адно...
Куды ж цяпер сышло яно?..

Нікому ўжо іх не чакаць...
Зброя не спіць, а людзі спяць...