Мiй рiдний краю синьоокий...

Ира Каменская
Мій рідний краю синьоокий,
в зеленім мариві беріз.
Без тебе завжди одиноко,
бо ж серце повниться від сліз.

Ні, не можливо не любити
широкий степ та гладь річок.
Сузір'я і метеорити,
спів гомінливих пташечок.

Одна на двох з тобою доля,
з тобою з'єднані навіки.
З тобою воля і неволя,
аж доки зімкнуться повіки.