Что делает ежонок зимой? Валентина Козачук. с укра

Иосиф Бобровицкий
Що робить жачок взимку?

Що робить зимою малий їжачок
Про це не кажіть ви нікому – мовчок!
Він з мамою й татом, закрившись в хатинці,
Готують звірятам красиві гостинці!

Для білочки нижуть з калини намисто,
Для зайчика шиють торбинку барвисту,
А джинси по моді для вовчика Вови,
Лисичці плетуть шкарпетки чудові!

Напившись смачного з ватрушками чаю,
Сімя їжачків тихенько співає…
Засне Їжачок, згорнувшись в клубочок
Аж до весни, бо веселий струмочок

Дзеленькати буде й розбудить весь ліс
Їжак скаже: - « Синку, ого-го, як підріс!»

Что делает малый ежонок средь зим?
Об этом мы лучше, друзья, промолчим!
Он с мамой и папой, закрывшись в избушке,
Готовят в подарок зверятам игрушки.

Для белочки нижут из ягод монисто,
Для зайчика шьют колпачок из батиста,
И джинсы по моде для Вовы-волчонка,
Лисичке-сетричке готова юбчонка.

Как только с ватрушками чая попьёт
Семейка ежей потихоньку поёт...
Ежонок уснёт и свернётся в комочек,
Пока по весне голубой ручеёчек

Звеня не разбудит прозрачный лесок.
А папа воскликнет: "как вырос. сынок!"