Край

Виталий Хомин
Поміж секонд-хендів на вулиці мрій
Потік євроблях вперто тягнеться вгору...
В долині майданів, війни і повій
Трамвайні дзвінки знов в обіймах затору.

Сіріють фасадами серед реклам
Проспекти і вулиці в древньому місті,
І дме над дахами собі вітруган,
Розносячи спраглим підслухані вісті.

Пливуть покоління дітей та іх мам,
Із поглядом втупленим вглиб телефону,
Та й біля крамниць лише кілька роззяв,
Всі з залишком ботоксу і силікону.

Свій шлях гостарбайтерів серед Європ
Там знову і знову собі обирають.
Не може повірити вдумливий Бог,
Що так безнадійно краіни зникають.