57. Панацея

Дмитрий Арутюнович Романов
Немає місця в світі двох імперій
Тим людям, що шукають щастя двері.
Ви просто пам’ятайте про однеє –
Не знає Бог ні грека, ні єврея!

Не претендую на звання крилате,
За правду може сяду я за грати,
Та ж не скорюся перед вами, кати!
І в очі вам скажу: "Не вам вбивати!

Не вам рішати, в рай нам чи у пекло,
В вогонь, чи в небо? – Вибір є запеклим.
Нова брехня із ваших вуст потекла,
Нам холодно – без вас нам буде тепло!

І через вас вже постаріли діти,
Вже почорніли всі яскраві квіти.
І лишень зорі можуть ще жевріти,
А люди тільки хочуть просто жити".

Вже час: ласкаво просимо в майбутнє,
На вас чекають мрії незабутні!
В глобальнім мозку всі ви – тільки трутні,
Де й вихідні вже схожії на будні.

З живого м'яса зроблена алея.
Я вжив і розповсюджу панацею,
Що вірю, незважаючи на теє –
Не знає Бог ні грека, ні єврея!

грудень 2014