Потри спинку. Валентина Козачук. с украинского

Иосиф Бобровицкий
А у лазню- сауну
Ходила компанія:
Заєць, порося, їжак,
Червячок, жучок, слимак.
...Піддавали щедро пару,
Хвацько парились на нарах.
Червячок почервонів
Слимачок страшенно впрів,
Як завжди, боявся Заєць-
Верещав, як той китаєць!
Бо попало в очі мило.
Порося його дразнило.
Їжачок сидів сердитий:
Залишився не помитий...
Хоч просив всіх неупинно
- Ну, потріть, будь ласка, спину!

В парилку при бане
Ходила компания:
Заяц, свинка и жучок,
Ёж, слизняк и червячок.
...Поддавали щедро пару,
Лихо парились напару:
Червячок аж покраснел,
Слизнячок совсем упрел,
Как всегда боялся заяц
И визжал. как тот китаец!
В глаз ему попало мыло.
Свинка зайчика дразнила.
Ёж сидел в углу сердитый:
Он остался непомытый...
Хоть просил он долго свинку
Ну, потри, будь ласка, спинку!