Рiздва веснянi днi

Сергий Дубенко
Різдва весняні дні Христові,
Бруньки зелені на бузку,
Кує зозуля у діброві,
Качки пірнають у ставку.

Деінде пролісок у лісі
Білоголовий прогляда
І гомонять пташки у стрісі,
Біжить струмків жива вода.

Верба схилилась над рікою,
Вже білі котики в гілках,
Рясніє берег осокою,
Що вкрила річку по боках.

Ще не було Різдва такого
І на Маланку - теж "весна".
Ну, то і що? Славімо Бога!
Хай буде мир, а не війна!

13-14/2020
м. Київ