Дахдиз

Марьям Алискерова
Къенин шад тир югъ кьиле твах,
Гьа ви кlвале-хуьре ,чан дах.
Яргъи ва сагъ уьмуьр хьуй вахъ,
Лугьуз рахуй арха, чан дах.

Жуван кlвал на авун мягькем,
Балаяр на хвена,чан дах.
Ви гьар са кар хьурай уьтквем,
Чанни сагъ яз кlвале, чан дах.

Къачур жуван жафад гьакъи,
Хизан хвейид вун я, чан дах.
Уьмуьрдин рехъ гьалай гьяркьуь,
Секин я жал фикир, чан дах.