Ялинка

Виктория 75
Прилетіла пташка, сіла на ялинку.
Лапками відчула, що колючі гілки.
Та які ж солодкі аромати хвої!
Мабуть, подарунок феї лісової!
В захваті дивилась пташка на ялинку.
Щебетала радо, змовкла на хвилинку.
Дивне серед лісу дерево зелене
серед чорно-сірих  ясенів та кленів.

Спілкувались довго, щиро та охоче.
Тільки в цих стосунках щось було пророче.
Не чекали лихо, та прийшло неждано:
Дерево зрубали якось на світанні.
Прилетіла пташка: де ж моя ялинка???
В пошуках кружляла, майже без зупинки!!!
Здогадалась раптом: новорічні свята!
Хтось її  красуню буде прикрашати.

Ясеням тривожно та й сусіду-клену:
Боляче сприймати їм нестерпну тему.
Що росте навколо, то  живі  істоти.
Прагнуть до любові, захисту, турботи.
Як створити чудо? Треба зайві віти –
в зібрану ялиночку й іграшки надіти.
Штучна також гарна, порадіють діти!
Лісові ж дерева – це скарбниця світу!!!

05.01.2020