Хитоб омад зи Мавлоно ба моён. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
                «Биё, то кадри хамдигар бидонем,
                Ки то ногах зи якдигар намонем
                Чу мўъмин оинаи мўъмин якин шуд,
                Чаро бо оина мо рўгаронем?
                Каримон чон фидои дўст карданд,
                Саги бигзор, мо хам мардумонем.
                Фусуни «кул аъузу кул хуваллох»
                Чаро дар ишки хамдигар нахонем.
                Гаразхо тира дорад дўстиро,
                Гаразхоро чаро аз дил наронем…»

                Чалолиддини Руми




ХИТОБ ОМАД ЗИ МАВЛОНО БА МОЁН

(Ручуъ ба Мавлоно Руми)


«Биё, то кадри хамдигар бидонем,

Ки то ногах зи якдигар намонем»,-

Хитоб омад зи Мавлоно ба моён,

Чаро онро наку панде надонем?

Чу бошад тан сихат хотирамон чамъ,

Чаро бо хам маишатхо наронем?

Садокат решаи дусти чу бошад,

Чаро он решаро обаш намонем?

Нишони дусти аст мехру рафокат,

Чаро инро мукаддас мо надонем?

Чу дуст рузе кашад дасташ зи моён,

Аз он дам мо ба хукми мурдагонем.

Хусумат душмани аклу имон аст,

Ба он дар калбамон чое намонем.

Кулай ояд агар мавриди хубе,

Ба якдигар салом бояд расонем.

Дар ин дунё зи танхоист гаму дард,

Вале бо ёр мо хушбахти замонем.

Биё, бошем ба кавли хеш вафодор,

Ки то бе хамдаму ёвар намонем!