На Коледа

Антонина Димитрова -Болгария
На Коледа се случват чудеса –
така в народа носи се мълвата
и мигом става по-добър светът
през тази нощ магическа и свята.

Под купол от звезди в притихнал час
„Роди се Божи син!” вещаят песни.
А чудото Божествено е в нас,
да го открием толкова е лесно!

На бедния подай коматче хляб,
на падналия помогни да стане
и вече си стократно по-богат,
забравил личните си болки, рани…

А думите, напълнени с любов
към близки и далечни, непознати,
душите ни зареждат с порив нов
за прошка, съпричастие и святост.

На Коледа се случват чудеса.
Прославят Бога ангели небесни.
Запява с коледарите Нощта,
Звезда изгрява ярка, благовестна.
21.12.2019г.