Якуб Колос. Поздравление. Бел. Рус

Максим Троянович
Віншаванне

З Новым годам, з шчасцем новым!
Дай жа Божа, гэты год
Каб успомніў шчырым словам
Працавіты наш народ!
Каб казалі, што хацелі,
Каб не гнулісь, як цяпер,
Каб са страхам не глядзелі
На урадніцкі каўнер;
Каб пабольшала нам поля,
Каб разросся вузкі луг,
Каб спявалі песні волі,
Ведучы вясною плуг.
Дай Бог шчасцейка і долі
Тым, хто слёзы праліваў,
Хто з сяўні на родным полі
Зерне праўды засяваў!

Поздравление

С Новым годом,  счастьем новым!
Дай же Боже, этот год
Чтобы вспомнил искренним словам
Трудолюбивый наш народ!
Чтобы говорили, что хотели,
Чтоб не гнулись, как творог,
Чтоб со страхом не смотрели
На урядничий порог;
Чтоб крупнела нива поля,
Чтоб разросся узкий луг,
Чтобы пели песни воли,
Проводя весною плуг.
Дай Бог счастья, доброй доли
Тем, кто слезы проливал,
Кто из сеялки на поле
Зерно правды засевал!

   Перевёл Максим Троянович