Твоя, поете, чесна лiра

Миклош Форма
Твоя, поете, чесна ліра –
єдине знамено твоє.
Поете не твори кумира.
З тих, що були. І з тих, що є,

з тих, хто кумиром бути хоче
і лізе в душі і серця,
і безсоромно лізе в очі,
обманюючи без кінця.

Співай. Співай. Тим не підспівуй,
хто ллє, як воду, людську кров.
Поету Бог дає три дива:
свободу, людяність, любов.

Не сотвори собі кумира.
З тих, що були. Із тих, що є.
Твоя, поете, чиста ліра –
єдине знамено твоє.