Молодiсть

Виктор Гала
Скінчилось літо. Осінь, вже й зима,
А там дивись вже й вишня зацвітає.
Летять роки, чекаю, та дарма,
Що молодість про мене ще згадає.

Пішла, не залишила по собі
Ні слова, ні пів слова, вмить розтала,
Лишилась пам'ять - сльози на вербі,
Я підійшов, одна в долоню впала.

Гірка краплина, ніби все життя
Влилось у неї. Крапля нагадала
Про віру, про надію почуття,
Що з молодістю враз усе пропало.

Лікує час? Не вірю, то брехня,
Літа мої ту молодість украли.
Шукаю я її тепер щодня,
Та часу залишилося замало.

Роки, роки - багатство ви моє,
Куди пішли і звідки вас чекати?
Інтриги час, немов павук снує,
Все ж молодість я хочу дочекатись.