вiтання Дарцi до ювiлею на укр. яз

Любонька
З Днем варення, коліжанко!
За твої шіснайціть рОків
Віпью кропки філіжанку...
Дай-но ссу з чола від вроків.
Це - не заздрість, але дивно: 
Ти в своЇ літА - моторна,
Мов ракета реактивна
Й фігурОва, як волторна.
Наче матінка Тереза
На хребті усіх волОчиш;
ЗАвжди розумом твереза,
Бо станкуєш до півнОчі.
Як встигаєш ти усюди? -
Дім, робота, церква, тощо...
Звидки сили, добрі люди(?) -
Нема тіла - самі мощі.
Певне, я на місці твОму
Простягнула би вже нОги.
По роботі - йдуть до дому,
А не склепів б'ють пороги!..
Внукам, дітям догодити -
Намагання ці - даремні:
НІколи для сЕбе жити.
Ти ж давно - не на інтерні!
Відпочинь, зроби сє маску,
Що від зморшків... із оливи...
І не стой нікОму ласку,
Кращ - подумай про Мальдіви!
Нам по статусу та вІку -
Треба на печІ лежати,
А не (на плечАх язИки)
Ескалаторами гнати...
Як себЕ на припільнуєш, -
Іншому немає діла.
То ж поради обміркуєш...
Головне, щоб не старІла
Ти душею до останку.
Зовні - справжня ти красуня!
Вип'ємо за коліжанку...
З Днем народження, Дашуня!


14/12/19/