Андрiiвськi вечорницi

Клавдия Дмитрив
АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

( пісенний)

Андріївські вечорниці,
Зібрались не молодиці,
Зібралися лиш дівчата,
Та й весела стала хата.

Ворожими і гадали,
Свою долю виглядали,
Місяць їм давав підказку,
Розповів красиву казку.

Сміялися, жартували,
Свічки вони задували.
Куди дим і куди вітер,
Звідти доля буде гріти.

Андріївські вечорниці ,
На полиці паляниці ,
Ще й із маком пиріжечки,
Візьмуть коней за вуздечки.

Всі бажання загадали,
Чоботи у двір кидали,
Куди котрий повернеться,
Звідти доля усміхнеться.

13.12.2019 р.