З давнини до сьогодення

Натали Амар
Вечір хати укриває снігом,
Догоряє свічка на столі,
Верба на покуті оберігом
Від лихого й злого на землі.

Мати до вечері робить страви,
Сестри нахилились до шитва,
А малі з бабусею на лаві
Прикрашають зірку до Різдва.

Батько з двору вносить в хату дрова,
На його жупані тане сніг.
Зовсім незабаром кольорове,
Дивне свято ступить на поріг.

Хай же Бог тебе оберігає,
Земле моя, рідна і свята,
Бо нема миліше свого краю
За усі країни та світа.

З давнини дійшла до сьогодення
Звичаїв народних глибина -
Бережімо те благословення,
Пам"ятаймо предків імена!