Котик-полиглотик

Александров-Снегирь
Мой котёнок пушистый, игривый,
Золотистый, с кудлатою гривой.
Зубки – жемчуг, коралловый ротик…
Белоснежный урчащий животик…
Хитроватый зелёный глазок…
Хвостик с кисточкой, как помазок.
Чешет спинку о ноги мои,
Завивает усищи свои.

Котик-полиглотик, котик-полиглотик
Знает много языков.
В нашей с ним работе котик-полиглотик
Понимает всё без слов.

Я учу его блеять и мекать.
Будет кот по утрам кукарекать.
Научу его петь соловьём!
Ох и весело с ним заживём!

Носик розовый, белые лапки
Устремляет в домашние тапки.
Ему мышка-норушка нужна,
Но хихикает в норке она.

Котик-полиглотик, котик-полиглотик
Знает много языков.
В нашей с ним работе котик-полиглотик
Понимает всё без слов.

Научу его лаять собачкой,
И обманет кот мышку задачкой.
Пусть подумает мышка: "Там пёс,
Значит кот не покажет свой нос."
Надоест ей сидеть в норке тёмной,
Тут её цап-царап кот-учёный.
"Хорошо языки познавать", –
Скажет котик. И ляжет поспать.

Котик-полиглотик, котик-полиглотик
Знает много языков.
В нашей с ним работе котик-полиглотик
Понимает всё без слов.
1985


Котик-поліглотик
(Переклад автора С.Б.Александров-Снегирь)

Мій котик пухнастий, грайливий,
Золотистий, з кудлатою гривою.
Зубки – перли, кораловий ротик...
Білосніжний буркітливий животик...
Хитруватий зелене вічко...
Хвостик з пензликом, як помазок.
Чеше спинку про ноги мої,
Завиває усищи свої.

Котик-полiглотик, котик-полiглотик
Знає багато мов.
У нашій з ним роботі котик-полiглотик
Розуміє все без слів.

Я вчу його блеяти і мекати.
Буде кіт вранці кукурікати.
Навчу його співати солов'єм!
Ох і весело з ним заживемо!
Рожевий носик, білі лапки
Спрямовує в домашні капці.
Йому мишка-шкряботушка потрібна,
Але хихикає в нірці вона.

Котик-полiглотик, котик-полiглотик
Знає багато мов.
У нашій з ним роботі котик-полiглотик
Розуміє все без слів.

Навчу його гавкати собачкою,
І обдурить кіт мишку задачкою.
Нехай подумає мишка: "Там пiс,
Значить, кіт не покаже свій ніс."
Набридне їй сидіти у нірці темною,
Тут її цап-драп кiт-вчений.
"Добре мови пізнавати", –
Скаже котик. І ляже поспати.

Котик-полiглотик, котик-полiглотик
Знає багато мов.
У нашій з ним роботі котик-полiглотик
Розуміє все без слів.