Тормыш матур

Рябина Хат
Зарланмагыз тормыш авыр, диеп
Булганына шокер итегез
Туры атла хэрчак сукмагынны
Тапланмасын сезнен битегез.

Авыр, диеп хичтэ башын имэ
Богелмэсэн тормыш сындырмый
Алларына эгэр максат куйсан
Ярты юлда ташлап калдырмый.

Куз яшенне тукмэ юк барга син
Ходай бирми кутэрэ алмасны
Берни эшлэмичэ тик ятканнын
Авызына тошми ожмах алмасы...

Эрнемэ син, нигэ микэн,диеп
Язмыш хаман сыный, туктамый
Аллахыга хэркон дога кылыйк
Калдырмас ул, сине якламый.

Рэнжу алма, кирэкмэгэн сузне
Эйтэ курмэ берук, беркемгэ
Уз гонахын хяркем, узе алыр
Ходай узе салыр хокемгэ.

Башын имэ, жиллэр каршы иссэ
Берчак ул да, юлын узгэртер
Дошманнарын сине урап узар
Дус иткэне тик рэхмэт эйтер!

Тезлэренне богэ курмэ берук
Бер тезлэнсэн авыр торуы
Бэхет бит ул тапкан малын белэн
Бу доньяда тормыш коруы.

Ни булсада бары алга атла
Язмышларны жирдэ узен кор
Эшлэнэсе эшлэр бик куп эле
Жырланмаган эле безнен жыр

Бэхеттер ул,жирдэ матурлыкны
Куреп, тоеп яши алулар
Бар кешегэ ходай насыйп итсен
Бу тормыштан ямьнэр табулар.