Норвегiя

Юлия Эбервейн Захарченко
В цю красу надто складно повірити:
Гармонійність по вінця свідомості —
Неосяжна, безмежна... Де міра та,
Що дасть змогу вмістити це повністю?

Гір верхівки зрання зашарілися
Над хребтами ще сонними синіми
І будинки — як вписані стилусом,
Видаються казковими скринями.

В кожній — зв'язка секретів і магії
Що струмить крізь віконця освітлені.
Це очима ввібрати би спраглими,
Доторкнутись думками принишклими...

Птах ширяє з вітрами, як з рівними,
Понад хвилями смачно солоними.
М'якість зим тут приносить Гольфстрімом і
Низько хмари розвішує ґронами.

Гір і фйордів обточені контури,
Сто відтінків снігів недоторканих,
Танець сяйва стрічками розгорнутий...
Захват ними не сила приборкати.

Все єство чистим щастям просякнуте,
Мов відкрили ці землі ми першими.
Назавжди поселилась у пам'яті
Ця краса дивовижно довершена.


30.11-01.12.2019