Ana

Алиев Орхан Адам
Seni bu dunyaya getiren qadin,
Seni bu dunyada yawatdi indi!
Sene bexw eyledi heyatin dadin,
Amma onu sevmek sene cetindi ?

Yatmayib geceler yourdu ozunu,
Neler cekdiyini sen hec bilmedin
Indi aciqlasam, desem duzunu,
Sen ona bir zerre deyer vermedin!

Qoruyub, boyudub catdirdi bawa,
Cox deydi yollarda ayagi dawa,
O satdi omrunu payiza, qiwa,
Amma sen helede duwmedin bawa.

Uzune ag olub, aglatdin onu,
Cekdirdin min ezab,verdin min zulum.
Unutma her kesin olur bir sonu,
Her kesi gozleyir heyatda olum.

Sen Ana qedrini bilib , anarsan
Bilersen deyerin “sen qocalanda”
Geceler hesretden onsuz yanarsan,
Korpe uwaq kimi tenha qalanda!