Любовта на морето 2

Величка Николова -Литатру 1
ЛЮБОВТА НА МОРЕТО 2
Автор – Величка Николова – Литатру1


Примамва лунната пътека
рибарски лодки – две по две…
Луната гледа от далеко
как хвърлят мрежите си те.

Вий, мрени риби ли ловите,
момчета, смели и добри,
или с русалки дяволити
се любите до връх- зори.

Звездите мамят от небето,
сирени пращат зов след зов…
А пък във мрежите – морето
е вляло своята любов!

( от книгата: „ C` est la Vie ” – „ Това е животът ” )

Литатру1