Към Бог Христос

Величка Николова -Литатру 1
Към Бог Христос
Автор: Величка Николова - Литатру1

 След есенния златен листопад,
след щедростта на плодните дръвчета,
нахлу от север вятър – единак –
предвестникът на коледни звънчета.

Във всеки дом зашета суетня.
От пещите симитен хляб ухае,
в котлето къкри бобена чорба,
а Шаро гони котката и лае.

Елхите от планинската гора,
затоплени от снежното елече,
ни известиха първи във нощта,
че Бог се роди, Бог се роди вече.

Във полунощ под зимното небе,
християните със радост коленичат
и със молитви благи – от сърце,
те във любов към Бог – Христос се вричат!

Автор: Литатру

~ Стихотворението ми е от книгата „ Напоени с любов „
и е с превод на руски език от Лилия Охотницкая ” ~