Не надо о грустном... Пер. на болг. Росен Русев

Лилия Охотницкая
Не надо о грустном. Не надо о грустном.
Пусть будет повсюду лишь радости свет!
И пусть в нас живут только добрые чувства
В течение всех, нам отпущенных лет.
Но если печаль предназначена свыше -
Проблем и напастей порою не счесть.
И все же давайте о грустном - потише,
Хотя оно в мире,конечно же, есть.
Конечно же есть. Все мы знаем об этом.
И часто суровой бывает зима.
Но все-таки лето, прекрасное лето
Цветеньем и солнцем нам сводит с ума!
*
Не тъгувай. От тъга няма нужда.
Нека бъде навсякъде светлата радост!
И в нас да живеят чувства добри.
За всички отпуснати наши години.
Но ако скръбта предназначена отгоре -
Проблеми и нещастия не ще да броим.
И за скръбта - нека по-тихо,
Макар, че в света още я има,
Разбира се, има я, всички знаем за нея.
И често зимата се случва сурова.
И все пак лятото, прекрасното лято,
с цветята и слънцето вземат ума!