Безчет коледари

Величка Николова -Литатру 1
БЕЗЧЕТ КОЛЕДАРИ
Автор – Величка Николова – Литатру1


В огнището дъбникът пръска искри,
елхицата с радост копнежи реди.
И Коледна благост в сърцата гори.

Небесни светлици в таз трепетна нощ
поръсват Земята с вълшебство и мощ.

Безчет коледари във ранни зори
запяват тържествено: - Бог се родИ !


Литатру 1