Тежка есен, късни доби

Величка Николова -Литатру 1
ТЕЖКА ЕСЕН, КЪСНИ ДОБИ
(детско; образователно)
Автор – Величка Николова – Литатру1

Тежка есен. Късни доби.
Аз отново съм сама.
Чувам стъпки. Някой ходи
там, до старата астма.
Гърлешката клони мята.
Врабците цвърчат, цвърчат.
Кюп се валя по земята.
Кой ли бъхта с тежък прът?
(Вятърът)