Днес - есен, утре - зима, д

Величка Николова -Литатру 1
ДНЕС  – ЕСЕН, УТРЕ – ЗИМА
( детско; образователно)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Днес есента дърветата съблича.
Подготвя ги за зимния им сън,
а после бързо дъждобран облича,
защото черен облак плаче вън.

Пристига леден вятър. Влачи зима –
красива, милостива и добра.
Макар да казват, че тя само взима –
наметна шал на цялата земя.

И стопли всички семена до пролетта,
та да разцъфнат хиляди цветя.

Литатру1