Недоспала, сонет

Величка Николова -Литатру 1
НЕДОСПАЛА
( сонет )
(В стил – народна песен )
Автор: Величка Николова – Литатру1

Днес осъмнах, мале,
недоспала,
недоспала,
с глава натежала,
с мисли тежки
за близка раздяла.
Либето ми
звездица залюби.
Обичта им –
мене ще погуби.
В сърцето ми
тъга се е свряла,
а душата
се е поболяла.
Ден- денувам
по пътища прашни,
нощ- нощувам
по друми опасни.
Мира нямам
във дългите нощи.
Обичта си
аз кътам все още.
Моят мил
все по- рядко се връща.
Хлад царува
в семейната къща.
Изневяра
се трудно преглъща!

Литатру1