Тишь, покойно, месяц август... Ирина Боговина

Кариатиды Сны
Ирина Боговина
Тиша, спокiй, серпень мiсяць...
http://stihi.ru/2019/08/15/4915
----------------------------------

   ***
Тиша, спокій, серпень місяць,
Вгамувався люд міський,
Небо в зорях, наче ситець,
В мандри десь пішли хмарки...
Мов оркестр, хрущі працюють,
Взявся слухать-не засни,
Ніч, тополі щось мудрують,
Тихо, темно навкруги...
Темно, виколи хоч очі,
Вітерець щось гомонить
З листям в квітах опівночі,
Тиша, спокій, місто спить...
Прислухаюся до вітру,
Шум дедалі нароста,
Розхитав патлаті віти,
Крони-вежі розгойдав...
Що там скоїлось, не знаю,
Враз тополі загули
Ті, що в ряд стояли з краю,
Наче струни заревли...
Одна одну щось благали,
Тріпотів шалений лист,
Наче лихо всіх спіткало,
Наче звістку хто приніс...
Згодом лемент повшухався,
Як бува поміж людей,
Вітер в поле десь подався,
Та й заснув біля коней...
Тиша,спокій,серпень місяць,
Вгамувався пил міський,
Небо в зорях, наче ситець,
В мандри десь пішли хмарки...

*************************************


***
Тишь, покойно, месяц август,
Поутих народ слегка,
Небо в звёздах - ситцем ярким,
И блуждают облака...

Как оркестр, жуки на ветках,
Слушай их, не спи, мой друг,
Ночь, деревья  спят... не крепко,
Тихо и темно вокруг...

Темень, хоть коли глаза,
Ветерок чуть-чуть шумит
В листьях и ночных  цветах,
Тишь, покойно, город спит...

Я прислушиваюсь к ветру,
Что так шумно  нарастал,
Расшатал  лохмотья-ветви,
Кроны-башни раскачал ...

Что случилось там, не знаю,
Тополя вдруг в гуд пошли,
Те же, что стояли с краю,-
В рёв... Что струны у земли...

Друг у дружки что просили?
Лист неистово дрожал,
Словно лихо всех настигло,
Словно вести кто пригнал...

Вскоре крик их прекратился,
Как  бывает у людей,
Ветер в поле заблудился
И уснул  средь лошадей...

Тишь, покойно, месяц август,
Поутих народ слегка,
Небо в звёздах - ситцем ярким,
И блуждают облака...
***