Привыкаю к холодам. Пер. на болг. Росен Русев

Лилия Охотницкая
Привыкаю к холодам,
К хмурым тучам.
Не стареть, назло годам,
Жизнь научит.
И спешит к строке строка-
я рифмую.
От тебя, печаль-тоска, убегу я!


Превел: Р. Русев

Привикнах с студа,
с мрачните облаци
Не остарявай -
Независимо от годините
Ме научи живота.
Бързо стих след стих - римувам,
От тебе, печална тъга
Ще избягам!