Сонет 2084 Шахматное разнообразие

Аллан Гурченко
Шахова різнобарвність
(Українською мовою)
(З подякою до Г. Гарченка)
(Перевернутий сонет)
(Моменто)

“На глобальній шахівниці
спритно грають підлі й ниці”.

До пори гріхопадіння,
коли все було Пре-крас-но!..
Тепло, Лагідно і Ясно!..
Лише змій був в зубожінні.

Без брехні йому б не жити,
бо брехня – як те повітря
змію-сатані …і гідрі,
щоби зло завжди чинити.

Від брехні – падіння й підлість
…і підступність …і лукавість…
От(!) яка у Світі – спритність…
Шахівницька різнобарвність.
27.04.2019.