Маленький бiлий лебiдь Раду Полiктару

Наталка Змиивна
Зігфрід:

Звідки я, звідки?
Хто ви такі?
Що ви зробили?

Свідки єдині –
Пера легкі
Де мої крила?


Одилія/Одетта:

Ніби в свічаді себе віднайти
Так, я любила!
Так, я кохала тебе, адже ти –
 То мої крила.


Ротбарт:

Нащо я, нащо я вас вполював?
...Ці ваші крила...
Чисті, мов місяць, прозорі, мов став –
Ви їх згубили...

Нащо я, нащо я вас приручив,
Лебеді білі?
Ні, то не я вам життя вкоротив –
Ви мене вбили.


Зігфрид та Одилія/Одетта:

Тільки у смерті себе віднайти:
Лебедем білим
Сонце поверне твої і мої
Зламані крила.


21.10.19