Тропарь преп. Аммону Нитрийскому

Иван Валерьев
глас 4

От юности твоея Христу Богу послужив/,
в супружестве девство непорочно соблюл еси/,
темже и отшельническое житие возлюбив/,
в пустыню Нитрийскую вселился еси/
и тамо равноангельски пожив/,
от Бога дар исцелений и чудес приял еси/,
Аммоне отче наш/, моли Христа Бога//,
да спасет души наша.