2019 г. , оригинал, Как да ти кажа, П

Величка Николова -Литатру 1
Как да ти кажа
(източник = оригинал)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Как да ти кажа, че аз те обичам,
щом не си близо, човече?

Как да ти кажа: - Светът е безличен,
щом ти от мен си далече?

Съмва се, съмва се, утрото плаче,
плаче и златното слънце.

Ронят се, ронят се, ронят… лъчите.
Аз си изроних сълзите!

*

Как я могу сказать тебе
Автор - Величка Николова - Литатру1
(свободен превод на "Как да ти кажа" от бг на ру - от Лариса Потатова -
http://www.stihi.ru/2020/03/27/5033):

Как мне сказать, что я люблю тебя,
Когда не рядом ты, мой друг, а далеко?

Как мне сказать: безлик мир и судьба
бывает, непроста, и без тебя так нелегко?

Росой рассветы плачут по утрам,
и золотое солнце тоже слёзы льёт.

Они, как будто, плачут по лучам.
И душу у меня от слёз и боли рвёт!

*