В България е Раят

Величка Николова -Литатру 1
В България е Раят
Автор - Величка Николова - Литатру1


Сърцето ми е късче от луната.
Щом грейне - то започва да лудее
и чувствам тръпка - нежна и позната
към Роден край, лозята и житата...

Душата ми е пролет дългокоса.
Възторгва се от: повикът на коса,
от малките снежинки над земята
и от уханието на полята...

Душата ми е боса, а и гола.
Възвишена е, сякаш съм топола.
Тя литва към звездите, към безкрая,
но пак се връща в България, в Рая!


Литатру1

Фото - Созопол (Фейсбук)