Чай с джинджифил, сонет

Величка Николова -Литатру 1
Чай с джинджифил, сонет
Автор - Величка Николова - Литатру1
http://www.stihi.ru/2019/10/25/3610 - бг-ру - Алексей Романов5


Ах, тази босонога Есен,
пристига с тихата тъга,
запява шумоляща песен
и се люлее на дъга.
Със нея всяка сутрин пия
по чашка дъхаво кафе
и аз я черпя от кутия
със бабиното ми парфе.
Ела и ти при мен, любими.
Ще пийнем чай със джинджифил.
Да, той придава мъжка сила,
но важното е, че си мил!

На малки глътки пий от чая,
а аз със чар ще те омая...


Литатру1