Триолет, Дойде загадъчна, Литатру1

Величка Николова -Литатру 1
Дойде загадъчна
(триолет)
Автор - Величка Николова - Литатру1


Дойде загадъчна и нежна,
току що цъфнал розов цвят.
Коса разпусна най- небрежно.
Дойде загадъчна и нежна,
а любовта ти бе метежна,
напук на подлия ни свят.
Дойде загадъчна и нежна,
току- що цъфнал розов цвят.

А любовта ти бе метежна,
напук на подлия ни свят.
Очите ти блестяха прежно,
а любовта ти бе метежна.
Цигулка свири най- копнежно.
От щаст`е сякаш съм в несвяст.
А любовта ти бе метежна,
напук на подлия ни свят.

Цигулка свири най- копнежно.
От щастие сякаш съм в несвяст.
Прегърнах те през кръста аз.
Цигулка свири най- копнежно
Опи ме твоят поглед нежен;
и затанцувах с тебе валс.
Цигулка свири най- копнежно.
От щастие сякаш съм в несвяст.

Дойде загадъчна и нежна,
току що цъфнал розов цвят.
А любовта ти бе метежна,
напук на подлия ни свят.
Цигулка свири най- копнежно.
От щастие сякаш съм в несвяст
Опи ме твоят поглед нежен
и затанцувах с тебе валс...


Литатру1