Килимът и децата

Величка Николова -Литатру 1
Килимът и децата
Автор – Величка Николова – Литатру1
(образователно)

Шумно над земята шушка Есента.
Къса и подмята есенни листа.

Голите дървета - готвят се за сън.
Зимата щом дойде ще ги стопли вън.

Есента изплита листен, нов килим –
радост за децата, на Света – любим.

Сънчо щом пристигне в нощите добри
литват те с килима над поля, гори…


*